BİGA ARICILARI DERNEĞİ 1965 SİTESİNE HOŞ GELDİNİZ BAŞKAN AHMET YALÇIN:05354219284

//ÇANAKKALE BÖLGESİ BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ

BİGA ARICILAR DERNEĞİ
  ARICILARA KONFERANS

Yeni sayfanın içeriğiSkip to content
Site Tools
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color blue color green color

You are here: Anasayfa arrow Haberler arrow Arıcıların Sorunları ve Çözüm Önerileri
Arıcıların Sorunları ve Çözüm Önerileri
Arıcılık Gelişim Uzmanı Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, arıcılığın Türkiye için yükselen bir değer olduğunu bildirdi.
Prof.Dr. Doğaroğlu, Biga İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Biga Belediyesi Kültür Sarayında düzenlenen "Arıcıların Sorunları ve Çözüm Önerileri" adlı panelde yaptığı konuşmada, arıcılık sektöründe üretimde uluslararası rekabetin önemli olduğunu vurguladı.
"Arıcılık Türkiye için yükselen bir değer" diyen Doğaroğlu, sektörde en büyük kaynağın çiçek olduğunu belirtti. Doğaroğlu, balın isminin ön plana çıkması
için planlamanın şart olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Arıcılıkta bölge için en iyi arı, o bölgenin şartlarına uyum sağlayan türlerdir. Bu nedenle bal üretimi için yöre dışından getirilen arılar, ürün alımında risk taşır. Arıcılıkta, süt tozu, soya unu, tuz ve antibiyotik kullanımında dikkatli olunması gerekir. Bunlar mümkün olduğunca kullanılmamalıdır."
Doğaroğlu, bal üretiminde, eğitimin, modern araç ve gereç kullanımının büyük önem taşıdığını ifade etti. Kovanlarda ızgara kullanılması gerektiğini, bu
uygulama yapıldığında yüzde 50 verim artışı sağlanabileceğini kaydeden Doğaroğlu, Türkiye'de arıcıların, ızgara kullanımını fazla bilmediklerinden yakındı. Çanakkale Arıcılar Birliği Başkanı Cahit İleri, Çanakkale'nin florasının, bölgenin arıcılık için önemli bir bölge olmasını sağladığını dile getirdi.
Panele, Biga İlçe Tarım Müdürü Ümit Ortan, Lapseki Tarım İlçe Müdürü Galip Yılmaz ile üreticiler katıldı.

Sonraki >

Bugün 2 ziyaretçikişi burdaydı! Sabah www.gazetealemi.com

Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol
BİGA ARICILAR DERNEĞİ